Het autorijbewijs

Bij Autorijschool Angelo van Dijk krijg je gegarandeerd een persoonlijke aanpak. Iedereen heeft een ander leertempo, en daar houden wij constant rekening mee. Rijlessen worden daarom op jouw niveau afgestemd. Wij halen je op waar het jou uitkomt. Bijvoorbeeld thuis, op het station of op school. Een rijles duurt minimaal 60 minuten. Stap voor stap leer jij de auto beheersen. We beginnen eenvoudig met gas geven, koppelen en stuurtechnieken, en gaan door met autorijden tot jij klaar bent voor je rijexamen. Wij geven les in moderne, goed onderhouden auto’s waar je met plezier in zult rijden. Door te oefenen in onze Ford Focus of Ford Fiesta ga je straks goed voorbereid de weg op.

 

Begin op je 16e

Je kan al beginnen met je autorijbewijs op je 16e. Je begint met je auto theorie en vanaf 16,5 jaar mag je praktijkles nemen. Direct op je 17e kan je dan praktijkexamen doen. Je moet dan tot je 18e onder begeleiding van een coach (bijvoorbeeld je ouders) rijden. Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden. Je krijgt wel direct al je scooter / bromfiets rijbewijs.

 

Betrouwbaarheid

Bij rijschool Angelo van Dijk staat betrouwbaarheid voorop, daarom communiceren wij op de website alle prijzen die wij hanteren, zodat jij op de hoogte bent van de kosten. Verder is de eerste proefles gratis en vrijblijvend. Op basis van die proefles maken wij een advies op maat, zodat je kunt kijken of jij je hierin kan vinden. En als je wilt overleggen we alles met je ouders, dat is natuurlijk erg logisch!


Rijles op maat

Angelo van Dijk is een erkend gecertificeerd rij-instructeur voor mensen met autisme en ADHD. Dit is een onderdeel van "Spectrum Brabant"

 

Autisme

Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 190.000 mensen - heeft een vorm van autisme. Mensen met autisme hebben vaak moeite met verandering. Dit zorgt ervoor dat de rijopleiding voor deze mensen een behoorlijke uitdaging kan zijn. Het verkeer veranderd om de seconde en in complexe verkeerssituaties zijn er vaak meerdere manieren om deze op te lossen als chauffeur. Een keuze maken uit de oplossingen kan dan erg lastig zijn voor iemand met autisme.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het begeleiden van mensen met autisme. Het wordt wel geadviseerd om blokuren in te plannen( 2 rijlessen achter elkaar), want herhaling is de kracht. Dit geld overigens voor alle mensen, echter voor mensen met met autisme is dit extra belangrijk.

 

ADHD

Ben jij alle dagen heel druk? Dankzij onze ontspannen instructeurs die op een rustige manier uitleg geven zal dat niet in de weg zitten tijdens jouw rijlessen. De rode draad is structuur in de opbouw van de rijopleiding, dit creeert rust en overzicht. Rijschool Angelo van Dijk zorgt ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken tijdens de rijopleiding.


Gezondheidsverklaring

Om examen te kunnen doen, is het nodig dat je een gezondheidsverklaring aanvraagt via de site van het CBR. Omdat wij van onze leerlingen af en toe horen dat het lastig is om deze verklaring aan te vragen hebben wij de stappen kort beschreven. Klik hier voor de beschrijving.
Als je vervolgens klikt op deze link, kom je terecht op een scherm waar je moet inloggen met je Digi-D. Zodra je ingelogd bent, doorloop je de zes stappen en uiteindelijk ontvang je je eigen gezondheidsverklaring. Zonder deze verklaring kun je geen examen doen. Dus zorg dat je deze aan het begin van de rij-opleiding hebt aangevraagd bij het CBR.


Machtigen rijschool

Wil jij ons machtigen via de site van het CBR? Ons rijschoolnummer is: 9160F4.
Klik hier om verder te gaan naar de website van het CBR
Mocht je nog vragen hierover hebben, neem gerust even contact op met ons via ons contact formulier, of via de telefoon 073-5996666


Tarieven Auto

1 les van 60 minuten €60

1 les van 90 minuten €90

1 les van 120 minuten €120

 

 

 

Theorie online leerpakket PlanGo €49

CBR Theorie examen (https://www.cbr.nl/nl/service/nl/reservering.htm) €41

TTT "Tussentijdse toets" (Verplicht in de auto opleiding) Deel 1 €136,50 Deel 2 huur lesauto €120

Praktijk examen Deel 1 €136,50+ Deel 2 huur lesauto €150

Praktijk herexamen Deel 1 €136,50+ Deel 2 huur lesauto €150

Praktijk faalangst examen Deel 1 €191+ Deel 2 huur les auto €180

BNOR examen (Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid)Deel 1 €155 +Deel 2 huur lesauto €180

Deel 1 = Kosten CBR

Deel 2 = Huur lesauto

Alle toetsen en examens is inclusief 1uur les van tevoren